Тірамісу від майстра

Автор рецепта: Олександр Сєлєзньов

Інші варіанти рецепта тірамісу: Тірамісу

Інгредієнти для тірамісу:

  • палички савоярді,
  • 1 кг сира маскарпоне (сир, схожий на сметану),
  • 5 жовтків,
  • 200 г цукру,
  • 500 г вершків,
  • 10 г желатину.

Для сиропу:

  • 250 г цукру,
  • 250 мл води
  • 150 мл кави,
  • 150 мл вина “Марсала” (яєчного лікеру, португальського портвейну).

Приготування тірамісу в домашніх умовах

З води і цукру готуємо цукровий сироп – доводимо цю масу до кипіння.

Тим часом треба замочити желатин в холодній воді.

Холодні вершки збиваємо міксером до консистенції густої сметани і ставимо в холодильник.

Цукровий сироп закипів, додаємо в нього каву і вино. Охолоджуємо сироп (ставимо на блюдо з холодною водою).

Готуємо сирний мус. Ставимо на вогонь 200 г цукру і  70 мл води. Як тільки сироп закипить, збиваємо 5 жовтків.

Уварюємо сироп до 121 градуса С (до міцного шарика). Це триває 3-5 хвилин.

Сироп вести тонким струмочком у жовток, що збивається. Збиваємо до повного охолодження.

Нагріти желатин, не доводячи до кипіння, додати трохи сиру “Маскарпоне”.

В окреме блюдо влити сир “Маскарпоне”, додати желатин з сиром, жовтки, збиті вершки, перемішати. Збиваємо це все.

Палички савоярді пропітати в сиропі, викласти шаром на дно форми, залити кремом, знову викласти палички, далі – шар крему.

Тірамісу ставимо в холодильник.

Перед подачею на стіл десерт посипати какао.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *