Свинина, запечена в тісті

Автор: Ольга

Інгредієнти для приготування окосту, запеченого в тісті:

окіст (м’ясо свинне чи інше з кісткою) завважки 4-5 кг,

25штук горошку чорного перцю,

3 штуки гвоздики,

5 лаврових листків,

1 головка часнику,

1 склянка солі,

3 буханки житнього хліба,

1 кг пшеничного борошна.

Послідовність приготування свинини, запеченої в тісті

Дана страва чудово підійде до Великоднього столу і не тільки. Головне – все робити за рецептом.

Перець, гвоздику, часник, лаврові листки подрібнити, потовкти, змішати з сіллю, далі ретельно натерти цією сумішшю весь окіст. Там, де кістки, зробити надріз ножем і всипати цю ж суміш.

Покласти м’ясо у посуд, накласти зверху дошку, на дошку поставити гніт і тримати так окіст 3 дні при кімнатній температурі.

Через три дні окіст вийняти, добре промити, обсушити.

Хліб розмочити у воді, воду вичавити і замісити на хлібі тісто з борошном. Тісто поділити навпіл, одну половину розкачати на декові, на нього покласти окіст, загорнутий у пергаментний папір, зверху – другу половину тіста.

Зліпити краї тіста так, щоб ніде не було шпарин, і поставити у гарячу духовку на 3 год. Допікати треба в не дуже гарячій духовці. Запечене м’ясо охолодити у тісті до теплого.

Зняти тісто і папір, на кістку можна вдягнути розетку з паперу.

Подавати з соусом із хрону та сметани.

Смачного! Обов’язково приготуйте свинину за даним рецептом! Рідні будуть в захваті!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *