Супи з амаранту

Автор: Олексій

Пропоную приготувати супи з амаранту.

Суп “Скіф”

Інгредієнти для 4-х порцій супу “Скіф” з амаранту:

  • п’ять картоплин,
  • 2 л гарячої води,
  • 3 цибулини,
  • 300-400 г листя амаранту,
  • 1 середня морквина,
  • 3 ложки олії для смаження,
  • сухарики,
  • 2 яйця,
  • зелень петрушки або кропу.

П’ять почищених картоплин порізати солом­кою, покласти в 2 л гарячої води і довести до кипіння.

Додати дві дрібно покришені головки цибулі.

Помите листя амаранту (300—400 г) по­різати на локшину й додати до супу.

1 серед­ню морквину порізати соломкою, дрібно по­кришити 1 цибулину; розігріти в сковороді 3 ложки олії і підсмажити в ній моркву з цибу­лею, через 20 хв. заправити суп.

Подавати до столу з сухариками.

В кожну тарілку по­класти половину круто звареного яйця, зелень петрушки або кропу.

Суп молочний “Атлант”

Інгредієнти молочного супу з амаранту “Атлант”:

  •  літр молока,
  • 2,5 столових ложки зерен амаранту,
  • сіль,
  • вершкове масло,
  • варення.

Молоко закип’ятити.

На кожен літр молока додати 2,5 столових ложки зерен амаранту.

Варити 25 хв.

Підсолити за смаком, заправи­ти вершковим маслом.

Подавати гарячим.

Для любителів солодкого в охолоджений суп можна додати 1—2 ложки будь-якого варення. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *