Суп харчо

Не знаєте як приготувати суп харчо? Чоловікові він дуже подобається, а в вас ще невеликий досвід куховарки? Тримайте рецепт!

Інгредієнти для супу харчо:

  • 400—500 г яловичої або баранячої грудинки,
  • 1,6 л води,
  • півсклянки рису,
  • 3—4 свіжі помідори або 1 столова ложка томатної пасти,
  • 2—3 головки ріпчастої цибулі,
  • 2—3 зубочки часнику,
  • близько 40 г жиру або вершкового масла,
  • зелень, сіль і спеції — за смаком.

Приготування

На 400—500 г яловичої або баранячої грудинки треба взяти 1,6 л води, півсклянки рису, 3—4 свіжі помідори або 1 столову ложку томатної пасти, 2—3 головки ріпчастої цибулі, 2—3 зубочки часнику, близько 40 г жиру або вершкового масла, зелень, сіль і спеції — за смаком.

Цибулю почистити і дрібно покришити. Часник порізати пластинками і розтерти з невеликою кількістю солі.

Рис перебрати, тричі промити в теплій воді (з температурою 40, 50 і 60 градусів). Свіжі помідори розрізають навпіл і труть на тертушці з великими отворами або беруть томатну пасту й розводять її невеликою кількістю води. Додавши жир або масло, помідори або пасту з цибулею пасерують на слабкому вогні 5—6 хв.

У каструлю кладуть порізану на шматочки по 25—30 г яловичу або ще краще баранячу грудинку, заливають м’ясо холодною водою і ставлять на вогонь. При слабкому кипінні варять 1,5—2 год. до напівготовності, періодично знімаючи піну. Додають підготовлений рис, розтертий з сіллю часник, перець-горо-шок, сіль за смаком, варять 20 хв., тоді заправляють пасерованими помідорами або томатною пастою і варять іще 10 хв. Перед тим як подати на стіл, посипають покришеною зеленню кропу, петрушки, кінзи. Можна додати трохи стручкового перцю, сушеної зелені (сунелі).

Це, так би мовити, класичний суп харчо. У нас же в Україні господині, готуючи його, нерідко вносять свої корективи: кладуть іще й картоплю, моркву, болгарський перець, як у більшість інших перших страв. То вже буде харчо по-українськи. Можете спробувати приготувати обидва варіанти — і виберете той, котрий вам більше до смаку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *