Шипучка з березового соку (квас)

Березовий сік можна не консервувати, а зробити шипучку.

У пляшку з розрахунку на 1,5 літра березового квасу потрібно покласти:

  • 5 родзинок;
  • 3 ст. лож. цукру.

Залити “сирим” процідженим соком, закрити пляшку і в підвал. Тільки в підвалі повинно бути прохолодно, щоб бродіння проходило рівномірно. Важливо: не перебрщіть з родзинками!

Заквасити сік можна і в скляному бутлі. “Сирий” проціджений сік заливаємо, кладемо черству гарбушку чорного хліба, на бутль одягаємо рукавичку (щоб не вистрілила) і в холодне місце.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *