Шашлик зі свинини (рецепт з фото)

shashlyk2

Інгредієнти для приготування шашлика зі свинини:

  • м’якоть свинини – 1 кілограм;
  • цибуля ріпчаста – 800 грамів;
  • зіра (кмин) – 1 ст. ложка;
  • коріандр мелений – 2 ст. ложки;
  • перець чорний мелений – 1 ст. ложка;
  • сіль – 1 ст. ложка;
  • чебрець свіжий- 1 пучок.

Для приготування шашлика, можливо, вам знадобляться:

  • сковорідка;
  • відбивний молоток;
  • ніж.

Покрокове приготування шашлика зі свинини (фото)

1. М’якоть свинини нарізати шматочками розміром із сірникову коробку. Краще м’ясо для шашлика – це м’ясо з хребта, так як тварина за життя “працювала” цим місцем найменше.

shashlyk-zi-svynyny-(4)

2. Ріпчасту цибулю нарізати півкільцями, щедро посолити крупною сіллю, добре пом’яти руками, щоб вона рясно дала сік.

shashlyk-zi-svynyny-(6)

3. У солену цибулю, що пустила сік, додати 2 ст. л. меленого коріандру, 1 ст. л. меленої зіри (кмину), 1 ст. л чорного меленого перцю і разом з м’ясом ретельно перемішати.

4. Залишити м’ясо маринуватися на 2 години при кімнатній температурі.

shashlyk-zi-svynyny-(7)

5. За півгодини до закінчення маринування м’яса підготувати гаряче вугілля в мангалі.

shashlyk-zi-svynyny-(8)

6. Очищаючи шматочки м’яса від цибулі, нанизати їх на шампур (цибуля швидко горить).

7. Смажити м’ясо до готовності, постійно перевертаючи шампури. Тільки м’ясо почало шкварчати, з шматочків закапав жир – пора перевертати!

М’ясо до готовності смажиться приблизно 15 хвилин, якщо жар досить сильний.

shashlyk-zi-svynyny-(1)

8. За 5-7 хвилин до готовності, на вугілля покласти кілька гілочок чебрецю. Це надасть шашлику особливо пряного смаку і аромату.

shashlyk-zi-svynyny-(2)

9. Готовий шашлик подавати на листках салату або тонкому лаваші, прикрасивши зеленню….

shashlyk-zi-svynyny-(3)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *