Щербет та іриски – готуємо вдома!

irysky

“Щербет” — за дослівним переклад на котрусь із мов  – “молоко-горіх-цукор”.

Інгредієнти для приготування щербету:

1 літр молока

1 літрова банка цукру або цукрової пудри

півлітрова банка перемелених волоських горіхів

Приготування:

Літр молока довести до кипіння, зменшити вогонь, висипати, постійно помішуючи, літрову банку цукру (чи цукрової пудри), довести до кипіння, продовжуючи помішувати, всипати півлітрову банку перемелених волоських горіхів (на середній фракції), довести до кипіння.

Суміш вилити в приготовлену форму, викладену промащеним папером.

Дати охолонути, охолоджений щербет порізати на шматки (наприклад, квадратики).

Гурмани на свій розсуд можуть перш ніж виливати суміш, додати цедру апельсина чи какао. Я сам використовував калину, м’яту, цикорій, каву й какао, лимон, апельсин, банан.

У такий спосіб можна виготовляти й іриски, але горіхи при цьому не використовуються, тільки ароматизатори і молоко з цукром.

І ще одне уточнення: суміш для ірисок виливайте так, щоб шар був не товстим.

Смачного!

 

Автор: Артем

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *