Пивні дріжджі

Ось як у домашніх умовах приготувати пивні дріжджі.

Для приготування дріжджів висушені шишки хмелю кладуть в емальований посуд і заливають їх водою у пропорції (за об’ємом 1:2). Потім кип’ятять цю суміш доти, доки кількість рідини не зменшиться вдвічі. Теплий відвар проціджують і на кожну склянку додають 1 столову ложку цукру, півсклянки солоду з пророслого ячменю і 1 чайну ложку пекарських
дріжджів. Усе це розмішують і ставлять у тепле місце. Масу періодично, через 3—4 години пропускають крізь сито для збагачення киснем. Через 2 доби готові дріжджі розливають у пляшки (або банки) і зберігають у прохолодному місці.

Пивні дріжджі містять багато вітамінів та різні речовини, що сприяють перетравленню і засвоєнню їжі. Корисні при багатьох захворюваннях.

Приймають їх по 2 чайні ложки тричі на день. Значне збільшення цієї дози може дати негативні наслідки: почервоніння обличчя, прискорене серцебиття, нудоту тощо. Ці явища тривають близько півгодини і потім минають.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *