Піца

Інгредієнти:

Тісто для піцци (чудовий рецепт!):

  • 500 г борошна,
  • 40 г дріжджів,
  • 120 мл води,
  • 6 столових ложок соняшникової олії,
  • сіль.

Начинка для піцци з м’ясного фаршу:

  • 1 цибулина,
  • 1 морквина,
  • корінець пертушки (не обов’язково),
  • 80 г вершкового масла,
  • 300 г м’ясного фаршу,
  • 2 бульйонні кубики (найкраще „Галліна бланка”),
  • 2 столові ложки томатного соусу,
  • 250 г помідорів.

Проста ковбасна начинка для піци:

  • 300 г помідорів + ще декілька штук,
  • півпалички копченої ковбаси (приблизно)
  • свіжий перець,
  • твердий сир,
  • петрушка,
  • сіль,
  • мелений перець,
  • олія для смаження.

Приготування

Просіяти борошно, насипати гіркою, зробити в ній заглиблення. Покласти в нього розкришені дріжджі, влити близько 120 мл води, підмішати трохи борошна і залишити на 15 хв., а потім, додавши 6 столових ложок олії (добре взяти нерафіновану, вона дасть кращий смак і запах), дрібку солі і(за потреби)трохи води, замісити тісто. Залишити його в каструлі під кришкою на 1 год.

На начинку з фаршу цибулю дрібно кришимо, обсмажуємо в олії до золотистого кольору, додаємо покришені моркву та петрушку, далі кладемо вершкове масло, м’ясний фарш і смажимо, поки не одержимо розсипчасту масу. Підливаємо бульйон (закип’ятити 2 кубики в 120 мл води). Додаємо помідори й томатний соус. Кладемо за смаком сіль і чорний мелений перець, посипаємо зеленню петрушки. Доводимо цю суміш до кипіння, накриваємо кришкою і тушкуємо на слабкому вогні 40—50 хв.

Тісто найкраще поділити на дві частини і зробити дві піци на сковородах (можна й одну велику на декові). Вимішуємо і розкачуємо тісто, кладемо на змащену жиром форму і краї загинаємо всередину на 3—4 см. Зверху кладемо начинку, потім скибочки помідорів і кружальця солодкого перцю, посипаємо все тертим сиром. Випікаємо в духовці 15 хв. за температури 250 градусів. Глядіть, щоб піца не підгоріла. Звичайно, коли сир розтопився і піца рум’яна – вона готова.

Таку начинку з фаршу, як для цієї піци, можна вживати і як м’ясну страву з гарніром (картопляним пюре або спагеті).

Можна зробити ще й іншу, простішу начинку. Порізати 300 г помідорів шматочками і стушкувати на олії. Додати петрушки, посолити і поперчити. Півпалички (приблизно) копченої ковбаси дрібно порізати. Викласти на підготовлену піцу тушковані помідори та ковбасу, зверху — так само скибочки свіжих помідорів і кружальця перцю, тертий сир. Спекти піцу в духовці.

Автор: Олена

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *