Пісочний пиріг з вишнями та сметаною – як торт

Як я люблю Літо!!! Багато овочів, фруктів, ягід!!! Особливо люблю випічку з вишнями! Ось як раз вона і достигла … варення наварила, компоти закатала, заморозила на зиму і вирішила побалувати себе і чоловіка смачним пирогом. Поділюся з вами чудовим рецептом мого улюбленого пісочного пирога з вишнями та сметаною. Він як торт, нічим не поступається йому, а готується дуже швидко і просто!

Інгредієнти для пісочного пирога з вишнями та сметаною (без дріжджів):

  • вишня свіжа / консервована / заморожена – 300-400 г;
  • масло (або маргарин) в тісто – 100 г;
  • сметана (50 г – тісто; 200 г – заливка) – 250 г;
  • цукор (50 г – тісто; 100 г – заливка) – 150 г;
  • молоко (заливка) – 100 г;
  • яйця (1 жовток – в тісто, 1 яйце і білок – в заливку) – 2 шт;
  • борошно – 200 г;
  • розпушувач / сода – 1 ч. лож.;
  • ванільний цукор;
  • 1 ст. лож. крохмалю (в заливку). 

Приготування пісочного заливного пирога з вишнями та сметаною в духовці

Читайте далі, як спекти пиріг з вишнями просто і швидко.

Цього разу у мене свіжі вишні. Їх я очистила від кісточок, виклала на друшляк, щоб сік стік. Дивіться фото:

І з свіжими, і з консервованими, і з замороженими вишнями пиріг виходить дуже смачним.

В цьому пирозі тісто пісочне. Тому й пиріг я назвала пісочним :)

М’яке масло (маргарин) кімнатної температури розтерти з сметаною, цукром і ванільним цукром, додати жовток і ще раз добре перемішати. Додати розпушувач / соду і борошно, замісити м’яке тісто. Духовку розігріти до 180-200 градусів.

Форму вистелити пергаментом. Розкачати тісто, викласти у форму, наколоти виделкою і поставити хвилин на 10-15 в морозилку.

Потім дістала тісто і поставила в духовку пропекти корж хвилин на 10-15.

Цей пиріг з вишнями ще називається “заливний” через те, що заливається сметанною заливкою.

Потім приготувала заливку: змішати білок і яйце, молоко, сметану, цукор, ванільний цукор і 1 ст л крохмалю.

На спечений корж викладаємо вишню, заливаємо заливкою і ставимо в духовку ще хвилин на 30-35.

Ось такий пиріг у мене вийшов:

Пісочне тонке тісто, кисленька вишенька, вершкова солоденька заливочка!!!

Приємного чаювання!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *