Пісний маковий пиріг


Інгредієнти для пісного макового пирога:

Тісто:

  • 0,5 л води,
  • чайна ложка французьких чи півтори — львівських дріжджів,
  • 4—5 столових ложок олії,
  • півсклянки цукру,
  • борошно.

Начинка:

  • 200 г сухого маку,
  • вода,
  • трохи олії,
  • цукор за смаком,
  • борошно для присипки сковороди.

Даний маковий пиріг – пісний. Він не містить яєць, про що ніколи не здогадаєшся, дивлячись на це пишне диво, що чимось нагадує великодню паску.

Приготування пісного макового пирога

Борошно заздалегідь прогріти (в теплі чи на батареї).

В 0,5 л тепленької води розчинити дріжджі, додати 4—5 столових ложок олії, півсклянки цукру й борошна, скільки візьме тісто.

Замісивши, відставити в тепло на 1,5 год.

Тим часом приготувати начинку: сухий мак пропустити через кавомолку, потроху доливаючи гарячу воду, щоб утворилася “каша”, додати трохи олії та цукор за смаком, добре вимішати.

Тісто поділити навпіл, половину розкачати, поставити у присипану борошном велику сковороду, розкласти макову начинку, розкачати решту тіста, накрити зверху, защипати пиріг, дати піднятися і поставити в нагріту духовку.

Як варіант – можна спочатку зробити рулет з маком, потім надрізати ножем по кругу і скласти в формі кільця, як на першому фото. Вийде дуже гарно.

Пекти 10—15 хв. на великому вогні, потім ще 30—40 — на малому.

Смачного!

Автор: Валентина

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *