Пісні заварні булочки

pisni_bulochky

Інгредієнти для пісних заварних булочок:

  • борошно пшеничне – 500 г,
  • вода – 1 стакан – в тісто + 1,5 л – в розчин
  • маргарин 70% – 75 г,
  • дріжджі сухі – 7 г або чайна ложка,
  • сіль – 1 ч. лож.,
  • сода (для розчину) – 3 ст. лож.,
  • мак, кунжут, насіння соняшнику (для посипання).

Рецепт приготування пісних заварних булочок:

У каструльці нагріти воду і розпустити в ній масло (маргарин) , потім влити молоко.

В теплу суміш додати дріжджі і гарненько розмішати.

В миску просіяти борошно з сіллю, потім поступово всипати в теплу суміш з молока і масла. Замісити еластичне тісто, накрити рушником і залишити в теплому місці на 1 годину.

Через одну годину розділіть тісто на 12 однакових частин. Сформуйте будь-які булочки : круглі, овальні, плетені або джгутики. Можете зробити з начинкою або без. Я робила з варенням, квашеною капустою, шоколадом та пусті. Всі однаково смачні!

У широкій каструлі доведіть воду до кипіння, прикрутіть газ до малого, всипте соду (потрібно бути акуратними, бо вода почне сильно піниться). Далі булочки необхідно занурити в киплячий розчин на 10 секунд і дістати лопаткою. Після “купання” булочки викласти на застелене пергаментним папером або змащене олією деко.

Булочки присипати кунжутом, маком, насінням соняшника і випікати в розігрітій до 160 градусів духовці близько 25-35 хвилин.

Булочки готові, і не скажеш, що пісні! Приємного чаювання!

409636 409637 409638 409639 409640 409641409656
409654

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *