Молочні супи

Автор: Анастасія

Багато рецептів з дорогих жіночих журналів викликають у більшості наших громадян гірку посмішку або роздратування: ананас, лосось, авокадо… Іноді хочеться порадити: “Озирніться довкола, виберіться в сільську глибинку, де немає ані роботи, ані грошей”. Ми ж пропонуємо рецепти страв, які не лише швидко готуються, але й коштують дешево. Чим-чим, а сухариками кожна мама чи бабуся запаслася.

Молочний суп із сухарів

200 г пшеничних сухарів, 5 склянок молока, по столовій ложці цукру та вершкового масла, жовток.

Пшеничні сухарі подрібнити у ступці чи перемолоти на м’ясорубці, або ж натерти на тертушці, засипати в кипляче молоко і зняти з вогню, після чого заправити цукром, вершковим маслом і яєчним жовтком.

Молочний суп з галушками

Дві третини склянки борошна, яйце, столова ложка вершкового масла, склянка води, 5 склянок молока, столова ложка цукру-піску.

Борошно замісити з яйцем, вершковим маслом (0,5 чайної ложки) і водою (півсклянки). Тісто виробити чайною ложкою на галушки і варити в киплячому молоці, додавши до нього півсклянки води та цукор. Подавати з вершковим маслом (половина столової ложки).

Молочний суп з яблуками

750 г яблук, столова ложка цукру, чайна ложка кориці, 5 склянок молока, жовток.

Яблука очистити від шкірки, видалити серцевину, порізати на невеликі скибочки, покласти в каструлю, додати цукор, корицю (можна й без неї, але не буде так смачно) і тушкувати до готовності. Молоко змішати з яєчним жовтком, підігріти, не даючи закипіти, зняти з вогню і з’єднати з тушкованими яблуками. Подавати холодним.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *