Консервований березовий сік з лимонною кислотою (рецепт на 3 літри)

sik

Якщо маєте березовий сік і не знаєте, куди його подіти, як зберегти його на зиму, спочатку краще попийте його всією сім’єю.

Чи корисний консервований березовий сік? Під час кип’ятіння березовий сік втрачає свої цілющі властивості. Але якщо ж ви не в силі все випити, то тримайте рецепт консервованого березового соку!

Інгредієнти для приготування консервованого березового соку:

  • 3 літри свіжого березового соку;
  • 0,5 чайної ложки лимонної кислоти;
  • 0,5 – 1 склянка цукру (за смаком).

Для покращення смаку ще можна додати:

  • 2-4 кружечки лимона;
  • 2-4 кружечки апельсина;
  • м’яту;
  • 2 льоданики (дюшес, барбарис, яблуко, м’ятний);
  • гілочку смородини;
  • 5-6 шт. сушеної шипшини (шиповника);
  • ізюм.

Беремо свіжий березовий сік, проціджуємо через марлю для видалення всіх можливих домішок. Якщо сік став мутним – він годиться тільки на квас.

Проціджений сік вилити в емальовану або нержавіючу каструлю, підігріти, всипати лимонну кислоту, цукор та інше за смаком.

Як тільки березовий сік закипить, переливаємо його в гарячому вигляді у простерилізовані чисті банки і закручуємо прокип’яченими кришками.

Банки для утримання тепла накрити ковдрою, одіялом, покривалом чи що у вас є схоже. Якщо це не робити, то краще витримати банки з соком для додаткової стерилізації в гарячій воді при температурі 90 ° С протягом 15 хвилин.

Через добу винести в прохолодне місце. Зберігати на холоді.

Сік виходить дійсно смачним і зберігається добре.

Приємного сокопиття!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *